Dec 03 2020, by Fleetwood Urban

The Canopy… Unveiled

Custom Play concept comes to life in the heart of Lane Cove Village
The last time we wrote about The Canopy, it was still very much a work in progress. With 2020 winding down it was fantastic to return to Lane Cove Village, camera in hand, to see the custom-designed playground now fully completed and already becoming a popular social hub for the local community.

A relaxing haven

Nestled on Rosenthal Avenue, just moments from the urban retail bustle of Longueville Road, the brief from Lane Cove Council was to provide a safe and relaxing haven for families, parents and grandparents alike. Walking around The Canopy today, it’s clear our collaboration with Scott Carver landscape architects and ADCO Constructions has delivered! From early morning to after-school and evening, the laughter of children fills the air, with smiles and the leisurely flow of village life surrounding you in all directions. 

Design vision delivered

Equally as satisfying for us has been comparing the original concept sketches with the final Play structures. Despite a number of logistical challenges – most notably the site’s very tight access constraints – the original design vision has been expertly realised, as you can see from the photos, below. 

...
...

“Staying true to the design intent is always one of our biggest priorities at Fleetwood, especially when it comes to creating custom Play structures and experiences,” says Aidan Richardson, Project Manager for The Canopy. “As always, our role was to help navigate the obstacles that inevitably arose during the project, while remaining firmly focused on the bigger picture and design vision. The results speak for themselves, it’s been a great outcome for Council and the whole community!”

Features of The Canopy playground:

  • Custom-designed timber play towers and bridges
  • Series of slides, stepping stones and rope play opportunities
  • Elevated sandstone edges providing informal seating along the full length of the park
  • Permanent shade sails for year-round comfort and UV protection
  • 40-metre safety margins between the playground and shared zones

“The Canopy is not your average neighbourhood playground. The equipment selected was intended to be different, incorporating height, water, sand and timber unlike any other park in Lane Cove. It is designed to be a ’treat’ when visiting the village for children and parents.”

 thecanopylanecove.com.au

Want a partner you can trust to realise your project vision? Contact Fleetwood today.

Read Next

From concept to completion

Back in May we featured an upcoming shelter project at Notts Avenue overlooking the iconic sand and surf of Bondi Beach.

Read More
Everyone’s invited: Inclusive Play comes to Livvi’s Place

Inclusive play spaces are becoming a central feature in more and more communities across Australia.

Read More
Open Season

With Victoria slowly beginning to re-open as lockdown restrictions ease, Fleetwood has given the residents of Woodlea – 40km north-west of the Melbourne CBD – even more reasons to en ...

Read More